Over de stichting

Door de splitsingswet ‘Wet Onafhankelijk Netbeheer’ (WON) en ontwikkelingen op de energiemarkt moest PZEM, DNWG verkopen. De nieuwe eigenaar? Dat is Stedin Groep.

De ontwikkeling van de energietransitie, werkgelegenheid en energievoorziening in Zeeland zijn voor de Zeeuwse gemeenten en de provincie als voormalig aandeelhouders van PZEM van groot belang. Daarom is Stichting Zeeuwse Publieke Belangen opgericht. Zowel Stedin Groep als gemeenten en provincie zijn hierin vertegenwoordigd.

Via de stichting stimuleren de drie partners de overgang naar duurzame energie in Zeeland door energieprojecten te financieren. Samen maken we werk van de Zeeuwse energietransitie.

Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de partners:

• Vereniging van Zeeuwse Gemeenten: Loes Meeuwisse
  • Provincie Zeeland: Carla Schönknecht
  • Stedin Groep: David Peters en Gerard Vesseur

De stichting is opgericht voor tien jaar, waarbij na vijf jaar wordt geëvalueerd of voortzetting nog wenselijk is.